Με διευρυμένο ωράριο λειτουργούν από το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου, τα Πράσινα Σημεία της επαρχίας Λεμεσού, τα οποία διαχειρίζεται πλέον το Επαρχιακό Συμβούλιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπως αναφέρθηκε το πρωί κατά τη διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, τα Πράσινα Σημεία, που λειτουργούν στις Κοινότητες Φασούλας, Κολοσσίου, Αυδήμου και Παρεκκλησιάς, καθώς επίσης και ένα κινητό Πράσινο Σημείο που παραλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα τα απόβλητα από τα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, θα λειτουργούν από τις 2 Οκτωβρίου, καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, από τις 8:00 το πρωί, μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Δώρος Αντωνίου, ανέφερε ταυτόχρονα ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος, προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία εννέα νέων Πράσινων Σημείων στην επαρχία Λεμεσού.

Ο κ. Αντωνίου κάλεσε τους πολίτες της επαρχίας Λεμεσού να αξιοποιήσουν τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων, τονίζοντας ότι η καθαριότητα του τόπου μας αποτελεί ευθύνη όλων μας.

Υπενθυμίζεται ότι στα Πράσινα Σημεία ο κάθε πολίτης μπορεί να εναποθέτει συγκεκριμένες κατηγορίες οικιακών αποβλήτων δωρεάν, ενώ με ένα μικρό κόστος, που εξαρτάται από τον όγκο των αποβλήτων, οι τοπικές αρχές αναλαμβάνουν με ένα τηλεφώνημα την μεταφορά τους από τις οικίες των πολιτών στα Πράσινα Σημεία.