Φαντασμαγορική, γεμάτη χρώμα, παλμό, ζωντάνια και πολλή τρέλα ήταν η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του φετινού Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να διασκεδάσουν σε καρναβαλίστικους ρυθμούς.  

Πανδαισία χρωμάτων, ευφάνταστες στολές εμπνευσμένες από τεράστια γκάμα θεμάτων, από παραμύθια, επικαιρότητα, πολιτική σάτιρα, πελλόμασκες και συμμετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς περιλάμβανε η μεγάλη καρναβαλίστική παρέλαση. 

     

Με διάρκεια πάνω από πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, αφού έλαβαν μέρος -σύμφωνα με τον δήμαρχο Λεμεσού- περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές σε 109 ομάδες. Εκτιμάται δε ότι την παρέλαση παρακολούθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 35.000 αυτοκίνητα ήρθαν σήμερα στη Λεμεσό από τις άλλες πόλεις.

«Είναι ανεπανάληπτο αυτό που έγινε φέτος με την καρναβαλίστικη παρέλαση. Ο κόσμος συμμετείχε, διασκέδασε, ξέχασε τα προβλήματά του για λίγες ώρες και απόλαυσε όμορφες στιγμές, μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας. Πραγματικά φέτος ήταν η καλύτερη παρέλαση των τελευταίων χρόνων», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης.  

Σύμμαχος των καρναβαλιστών στάθηκε ο καλός καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε ντόπιους και επισκέπτες να κατακλύσουν την πόλη και να χαρούν με την καρδιά τους την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου.

Πυροτεχνήματα και χαρτοπόλεμος συνέθεσαν το σκηνικό της τελετής έναρξης της παρέλασης από τον δήμαρχο Λεμεσού, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές.  

   

Πρωτοστάτης στη διασκέδαση ήταν ο Βασιλιάς της Φλόγας, τον οποίο ενσάρκωσε φέτος ο Δημήτρης Γιαννακού, με το εντυπωσιακό άρμα του, τη συνοδεία του και βεβαίως τη Βασιλική οικογένεια. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του δήμου, ενώ προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων με τις καρναβαλίστικες μελωδίες τους.

Πολυπρόσωπες ομάδες καρναβαλιστών με πολύχρωμα κουστούμια χόρευαν με αστείρευτο κέφι ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της παρέλασης. Τόσο τα άρματα όσο και οι στολές των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από καθημερινά θέματα, παραμύθια και δημοφιλείς σειρές, αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν πολιτικούς ηγέτες, την αστυνομία, τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο και την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού.

Το δεκαήμερο Λεμεσιανό Καρναβάλι ρίχνει αυλαία απόψε, με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι. Στη διάρκεια του γλεντιού θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πελλόμασκας – έξυπνης μάσκας και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες αμφιέσεις.