Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Έχω τις αμφιβολίες μου. Την περασμένη Τρίτη, ένας νεαρός, λίγο πιο μελαχρινός των στάνταρς του Κυπραίου, αναστάτωσε αναπάντεχα το συνωστισμένο κέντρο της Λεμεσού.

Όταν τα όργανα της τάξης του παρήγγειλαν με σήμα να κατεβεί από το δίκυκλό του να τον ελέγξουν, στράφηκε προς άλλη κατεύθυνση. Μάρσαρε το δίκυκλό του, έπεσε με τη φούρια του πάνω σε δύο αυτοκίνητα και για να μην μπλοκαριστεί στο συνωστισμό και συλληφθεί, το έβαλε στα πόδια. Πρόλαβε μόνο ν΄ αρπάξει απ’ το σακίδιο της πλάτης, που εγκατέλειψε κι αυτό για να μην τον εμποδίσει στη φυγή του κάτι πολύτιμο.

Ο αστυνομικός που τον καταδίωκε, ανέφερε τρομοκρατημένος πως είδε κάτι που έμοιαζε με πιστόλι. Αργότερα αποδείχτηκε πως το φονικό αντικείμενο, ήταν ένα αγγούρι. Αγγούρι, αγγουράκι;, Έχω τις αμφιβολίες μου.

Στο σακίδιο του φυγά εντοπίστηκαν κι άλλα επικίνδυνα σύνεργα. Μία ντομάτα, ένας χυμός, ένα μπουκάλι με νερό, ό,τι περίσσεψε δηλαδή από το πρόγευμά του στην οικοδομή. Τώρα γιατί προτίμησε να πιάσει το αγγουράκι απ’ τα υπόλοιπα φαγώσιμα, καταθέστε τις δικές σας απαντήσεις. Εγώ έχω τις αμφιβολίες μου.

Η ιστορία μας δεν τελειώνει σ’ αυτή την περιγραφή. Ο 21 ετών αλλοδαπός, ως συνηθίζεται, έσπευσε αργότερα στην Αστυνομία για να καταγγείλει την κλοπή της μοτοσικλέτας του, αποδεικνύοντας δήθεν πως άλλος την οδηγούσε την ώρα του παραπτώματος. Πιάστηκε για την αφέλειά του και για μια σειρά σοβαρών τροχαίων παραβάσεων.

Το Δικαστήριο διέταξε την διήμερη κράτησή του και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι τη δίκη του. Και θα τιμωρηθεί φυσικά για τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες πράξεις του. Και για το αγγουράκι που κράδαινε στον αστυνομικό; – Έχω τις αμφιβολίες μου. Όπως κι εκείνος!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6