Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύργου στην επαρχία Λεμεσού παρέλαβε δύο γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες του, ωστόσο δεν μπορεί να τις αναρτήσει γιατί δεν έχει στελεχωθεί η ναυαγοσωστική μονάδα στην περιοχή.

Ο κοινοτάρχης Πύργου, Αντρέας Σπύρου, δήλωσε στο Κανάλι 6 πως το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει δώσει προκαταβολή 12 χιλιάδες ευρώ για τη ναυαγοσωστική μονάδα και απαιτεί το Υπουργείο Εσωτερικών να λάβει τα μέτρα του πρώτα και κύρια για την ασφάλεια και υγεία των κολυμβητών, αλλά και γιατί τα ξενοδοχεία της περιοχής προβάλλουν τις γαλάζιες σημαίες των παραλιών που αποτελούν εγγύηση ασφάλειας.

Υπάρχει έλλειψη ναυαγοσωστών, αφού δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργοδοτηθούν για 3 ή 6 μήνες, ανέφερε στο Κανάλι 6, ο υπεύθυνος της Ναυαγοσωστικής ομάδας Λεμεσού στην Επαρχιακή Διοίκηση, Πέτρος Αντωνίου.

Υπενθύμισε ότι το 2017 ο ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Πετρίδης εξήγγειλε το σχέδιο «Σαλαμίς» το οποίο δεν υλοποιήθηκε, τονίζοντας πως πρέπει να συσταθεί αυτόνομη, ενιαία υπηρεσία ναυαγοσωστών.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε τέλος πως γίνονται κάποιες αναδιατάξεις, ώστε να εξοικονομηθούν θέσεις και να λειτουργήσει η μονάδα στον Πύργο.