Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο 68χρονος πρώην λοχίας της Αστυνομίας ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά την 31χρονη οικιακή βοηθό την οποία εργοδοτούσε. Ο 68χρονος που συνελήφθη χθες και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, δεν παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων που του καταλογίζονται.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε όπως ο 68χρονος παραμείνει ελεύθερος μετά και την καταβολή της εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ. Η επόμενη δικάσιμος της υπόθεσης ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Εναντίον του 68χρονου διερευνάται υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλής χρήσης βίας και δημόσιας εξύβρισης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία, μετά από ανάρτηση δύο βίντεο, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο φαίνεται να διαπράττονται αδικήματα απειλών και επίθεσης σε βάρος γυναίκας. Από τις έρευνες της Αστυνομίας, εντοπίστηκε 31χρονη η οποία, προέβη σε σχετική καταγγελία.

Στα βίντεο η οικιακή βοηθός ακούγεται να κλαίει, ενώ ο άνδρας φαίνεται να ζητά εξηγήσεις, σχετικά με συνάντηση που είχε η ίδια με συγγενή του, σε φούρνο. Αναφέρει μάλιστα ότι δεν θέλει να την χτυπήσει άλλο, ενώ σε άλλο σημείο η κοπέλα ακούγεται να σπαράζει στο κλάμα, λέγοντας «πόσο ξύλο να φάω εγώ από σένα για αυτό το πράγμα».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, δήλωσε ότι ήδη από τον Μάιο είχε αναφέρει στον ίδιο την κακομεταχείριση από τον εργοδότη της η οικιακή βοηθός, ωστόσο δεν θέλησε να προβεί σε καταγγελία φοβούμενη ότι θα βρεθεί σε ακόμη δυσμενέστερη θέση λόγω του πρώην επαγγέλματος του 68χρονου.