Την έναρξη των κατασκευαστικών έργων για τη 2η φάση της σύνδεσης της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό, με κόστος 3,5 εκατομμύρια ευρώ, προγραμματίζει να ξεκινήσει το 2022 το Υπουργείο εσωτερικών, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δόθηκε πρόσφατα στη βουλή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την απαλλοτρίωση τεμαχίων ή τη μετακίνηση χρηστών τουρκοκυπριακών υποστατικών, προκειμένου να προχωρήσει η 2η φάση δυτικότερα, αφού η πρώτη φάση έχει σταματήσει λίγο πριν την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.

Όπως ανέφερε στον σταθμό μας ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, η διαπραγμάτευση αυτή, που αποτελεί και την αιτία καθυστέρησης της υλοποίησης του έργου, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κάτι που θα πρέπει να γίνει προκειμένου να μπορέσει να εκτελεστεί το 2022.

Περαιτέρω, σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, τα σχέδια για το έργο, που εκπονήθηκαν ταυτόχρονα με αυτά της πρώτης φάσης (πριν από 4 χρόνια), χρήζουν επικαιροποίησης, προτού προχωρήσει η εκτέλεσή του.

Ο δρόμος, που σχεδιάστηκε για να συμπληρώσει τη γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής, μετά την ανάπλαση της Πλατείας Κάστρου, την κατασκευή του πάρκου Γαρύλλη, του Παλιού Λιμανιού και της Μαρίνας Λεμεσού, περιλαμβάνει πεζοδρόμια, διαβάσεις και φωτεινή σήμανση που επιτρέπoυν στους πεζούς να μετακινούνται με ευκολία από το ένα σημείο στο άλλο. Η 2η φάση προβλέπει την επέκταση του δρόμου από το σημείο πριν την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, όπου σταμάτησε η πρώτη φάση, μέχρι τα φώτα τροχαίας δίπλα από το εργοστάσιο της ΚΕΟ στην Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Ο δρόμος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα μετακινηθεί νοτιότερα, έτσι ώστε να βρίσκεται μεταξύ της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και της Μαρίνας Λεμεσού. 

Η περιοχή από την οποία περνά μέχρι σήμερα ο δρόμος θα αναδιαμορφωθεί, ώστε να δημιουργηθεί μια νέα, δημόσια πλατεία, μεταξύ της εκκλησίας και του τεμένους, η οποία θα ονομαστεί Πλατεία Ειρήνης.