Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το ναυτιλιακό κέντρο μονοθυριδικής εξυπηρέτησης, «one-stop shipping center», στο κτίριο του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στη Λεμεσό, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες που παραδοσιακά παρέχονται από το Τμήμα Μετανάστευσης.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, μία φορά την εβδομάδα λειτουργός από το Τμήμα Μετανάστευσης θα βρίσκεται σε γραφείο που ήδη έχει διαμορφωθεί και θα δέχεται όλες τις αιτήσεις των Ναυτιλιακών Εταιρειών στο Υφυπουργείο στη Λεμεσό.

Η Μαρίνα Χατζημανώλη τόνισε πως πρόκειται για πρωτοποριακό μέτρο, που ήταν στο πρόγραμμα του προέδρου και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη βιομηχανία και για τις εταιρείες που έρχονται από το εξωτερικό και θέλουν να αναπτύξουν εδώ γραφεία.

Είπε ακόμη, πως θα καταστήσει την Κύπρο πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με άλλες χώρες που απαιτείται μια εβδομάδα να πάνε οι ενδιαφερόμενοι σε όλες στις Υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα οποιαδήποτε εταιρεία θέλει να ανανεώσει ή να εκδώσει άδειες για ναυτικούς ή άλλο προσωπικό που θα εργοδοτήσει, πρέπει να μεταβαίνει στη Λευκωσία και στο Τμήμα Μετανάστευσης όπου τυγχάνουν εξυπηρέτησης μια φορά την εβδομάδα, τη στιγμή που στην Κύπρο δραστηριοποιούνται πέραν των 250 ναυτιλιακών εταιρειών.