Ενημερωτική εκδήλωση για προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων του προγράμματος «Λεμεσός, μια πόλη ο κόσμος όλος» πραγματοποιείται την Κυριακή, 23 Μαΐου, το πρωί, στον Μόλο Λεμεσού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την ενημέρωση των διερχομένων πολιτών για τους στόχους του προγράμματος, που αποσκοπεί στην στήριξη της ομαλής ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, που ζουν και εργάζονται νόμιμα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, όπου στελέχη του έργου θα ενημερώνουν τους πολίτες στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Ταυτόχρονα, από τις 11:00 μέχρι τη 13:00, θα μεταδίδεται ζωντανό ραδιοφωνικό πρόγραμμα από το Κανάλι 6 με πολυπολιτισμικό περιεχόμενο (μουσική και λόγος) και μηνύματα για αλληλεγγύη, κατανόηση και αποδοχή όλων των κατοίκων της Λεμεσού, χωρίς διακρίσεις.

Η Λεμεσός είναι μια πολυπολιτισμική πόλη, σταυροδρόμι συνάντησης ανθρώπων από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος «Λεμεσός μια πόλη ο κόσμος όλος» συνεχίζονται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και επιτυχή προγράμματα ένταξης μεταναστών εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτή την περίοδο, οι συντελεστές του προγράμματος έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στα ακόλουθα:

  • Διεξαγωγή των δραστηριοτήτων στήριξης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων των ΥΤΧ, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εκμάθηση της Ελληνικής.
  • Οργάνωση εργαστηρίου για αντιμετώπιση των φημών σε βάρος των μεταναστών με προβολή της συμβολής τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Λεμεσού.

Το έργο «Λεμεσός – μια πόλη, ο κόσμος όλος» υλοποιείται από́ το 2013 με επικεφαλής το Δήμο Λεμεσού, προσφέροντας υπηρεσίες για τη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (ΥΤΧ) στην τοπική κοινωνία της Λεμεσού.

Η νέα περίοδος υλοποίησης του προγράμματος διαρκεί 18 μήνες – από́ τον Σεπτέμβριο 2020 μέχρι το Φεβρουάριο 2022 – με προϋπολογισμό́ €200.000. Στο έργο συμμετέχουν ως εταίροι, ο Δήμος Γερμασόγειας, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, το ΣΚΕ Μέσα Γειτονιάς και η Opinion & Action – σύμβουλοι στρατηγικής και επικοινωνίας.