Με απώτερο στόχο την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που παρουσιάζεται στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας, τέθηκε το μεσημέρι σε λειτουργία η πρώτη φάση του συστήματος φώτων τροχαίας μερικής σηματοδότησης.

Η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου συστήματος γίνεται στην παρουσία της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθούν οποιαδήποτε προβλήματα, ενώ όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το Υπουργείο Μεταφορών, τα φώτα τροχαίας θα λειτουργούν μερικώς, ανάλογα με τις ώρες αιχμής της τροχαίας κίνησης, αλλά και τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην περιοχή του κυκλικού κόμβου, με την εφαρμογή ευφυούς συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας.

Κατά τη χρονική περίοδο λειτουργίας των φώτων τροχαίας, οι οδηγοί οφείλουν να τηρούν όλες τις πρόνοιες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για φωτεινούς σηματοδότες τροχαίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι, κατά τη χρονική περίοδο όπου τα φώτα τροχαίας δεν θα βρίσκονται σε λειτουργία, οι οδηγοί οφείλουν να τηρούν τις πρόνοιες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σύμφωνα με τους κανόνες οδήγησης σε κυκλικό κόμβο.

Τέλος, σημειώνεται ότι, για την ενημέρωση των οδηγών κατά την προσέγγιση τους στον κυκλικό κόμβο, έχουν τοποθετηθεί και θα λειτουργούν ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων.

Σήμερα το μεσημέρι στον χώρο του κυκλικού κόμβου της Αγίας Φυλάξεως βρέθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος συνομίλησε με διερχόμενους οδηγούς, ζητώντας τις πρώτες απόψεις τους για τη λειτουργία των φώτων και τον χρόνο αναμονής διέλευσής τους από τον κόμβο. Οι οδηγοί ήταν επιφυλακτικοί για την απόδοση του νέου μέτρου, εκτιμώντας πως μετά την λειτουργία του συστήματος και την εξοικείωση των ιδίων, θα διαφανεί αν υπάρχει αποτέλεσμα.