Η Διεύθυνση του Μακάρειου και ειδικότερα της Παιδιατρικής Κλινικής κατανοεί την ανησυχία των οικογενειών νοσηλευόμενων νεογνών και παιδιών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Παίδων και Νεογνών και τους διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή νοσηλεία των παιδιών τους.  

Σε ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου αναφέρει ότι μετά τη διάγνωση λοίμωξης COVID-19 σε νοσηλευτή της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Παίδων υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο για τη λοίμωξη COVID-19, από τον οποίο δεν διαπιστώθηκε κανένα θετικό κρούσμα μέχρι τώρα.
 
Στον έλεγχο που έγινε στα νοσηλευόμενα νεογνά και παιδιά δεν διαπιστώθηκαν, όπως σημειώνεται, θετικά κρούσματα,  εκτός από ένα βρέφος 3 μηνών, το οποίο και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η κλινική εικόνα του βρέφους δεν έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της λοίμωξης COVID-19.
 
Όλοι οι χώροι, οι οποίοι κρίθηκαν δυνητικά επιμολυσμένοι, έχουν απολυμανθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της Τοπικής Επιτροπής Ελέγχου Λοιμώξεων.
 
Τονίζεται ότι η λειτουργία του Μακάρειου και ειδικά των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων και Νεογνών συνεχίζεται κανονικά και με ασφάλεια.

ΚΥΠΕ