Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Βρέθηκαν κι οι δυο μπροστά στα αυστηρό ιερατείο του νησιού.
-Συστηθείτε, διέταξε ο βλοσυρός αρχιερέας το πλήθος, που αμέτοχο, αδιάφορο κι αποξενωμένο με τα κοινά, έξυνε την κούτρα του.

-Είμαι ο Φειδίας, πετάχτηκε πρώτος ο 24χρονος YouTuber. Τώρα έρχομαι, ακόμη έρχομαι. Λειψός γνώσεων και παιδείας, βγήκα στη μακρινή στράτα κι επέστρεψα αυτοδημιούργητος στην πατρίδα. Είχα μυαλό, όπως παλιά τόσοι συμπατριώτες μας, που από λαντζιέρηδες έγιναν επιχειρηματίες. Αυτό παλιά! Τώρα στη βάση των νέων τεχνολογιών και της πονηριάς μου, ασφαλώς κατάφερα να ξεγελάσω τους …κουτόφραγκους. Έκανα εκατομμύρια!

Γυάλισαν τα μάτια εκείνων που έπεφταν τα βλέφαρα από την βαριεστημάρα. Εμφανίστηκαν χαμόγελα σε χείλη καμένα, ξύπνησε και το υποσυνείδητο της ταύτισης.

Πες μας τι και πως το κατάφερες, μαλάκωσε το ύφος του και τον τόνο της φωνής του ο αρχιερέας.

-Τους εντυπωσίασα! Τους «πήρα τα σώβρακα». Είχα θαφτεί ζωντανός για 10 ημέρες, κοιμόμουν επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX» μέχρι να αγκαλιάσω τον Έλον Μασκ και…τώρα είμαι ευρωβουλευτής της Κύπρου.

Αυτά τα μάθαμε, τον αποστόμωσε ο συντονιστής και στράφηκε στον έτερο νεανία Λάμπρο Διονυσίου.
– Κι εσύ, από που εμφανίστηκες να ανταγωνιστείς τον Φειδία;

Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, συστήθηκε εκείνος, μιλώντας για τα αδιέξοδα που βλέπει μπροστά του. Έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και πιο συγκεκριμένα η νέα γενιά. Τον κυριεύει, λέει, η απογοήτευση κι ο θυμός. Και δημόσια δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στους θεσμούς, να αναφερθεί, χωρίς κόμπιασμα, στη διαφθορά και τη στασιμότητα της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας.
-Φεύγω για το εξωτερικό, -κατέληξε- όπως κάνουν και πολλοί άλλοι νέοι. Στον τόπο μου έχουμε χάσει κάθε ελπίδα.

Ο αρχιερέας έπαθε παράκρουση, ο κόσμος ανασκίρτησε μέσα στον λήθαργό του. Μπερδεύτηκε! Χρόνια και χρόνια όλοι ευλογούσαν τον ύπνο τους και σε διάστημα μερικών ημερών δυο νεαροί να τον αναστατώνουν! Μια ζωή επένδυε στο όνειρο, που λίγο αργότερα έβγαινε εφιάλτης. Οι εκλογές όμως ήταν πριν από λίγες ημέρες. Πέρασαν πάλι…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6.