Καινοτόμες δημιουργίες εξ’ολοκλήρου από πλαστικό έφτιαξαν τα παιδιά της Στ΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τραχωνίου Β΄τις οποίες παρουσίασαν στον παγκύπριο διαγωνισμό Περιβαλλοντικής Επιχειρηματικότητας: «Green Innovators in action! Οι Μικροί Καινοτόμοι σε δράση!» (2022),  μπαίνοντας στην τελική τετράδα.

Τα παιδιά εργάστηκαν με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού  Σιμόνης Πελεκανή Παναγιώτου, με στόχο να επαναχρησιμοποιήσουν τα πλαστικά υλικά και κατ’ αυτό τον τρόπο,  να μειώσουν τα πλαστικά απορρίμματα.  Ταυτόχρονα, με τη χρήση λαμπτήρων LED, στόχευσαν να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Τα φωτιστικά είναι πρωτότυπα αφού με την αντανάκλασή τους δημιουργούνται γεωμετρικά σχήματα στον χώρο.

Η ιδέα ξεκίνησε από την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών από πλαστικά απορρίμματα από τα οποία στη συνέχεια τα παιδιά  δημιούργησαν λουλούδια-φωτιστικά.

Toν διαγωνισμό οργάνωσε ο Junior Achievement Κύπρου, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού JA, του μεγαλύτερου στον κόσμο μη-κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην εκπαίδευση μαθητών/τριών στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της εργασιακής ετοιμότητας και χρηματοοικονομικών δεξιοτήτων, μέσα από εξειδικευμένα βιωματικά προγράμματα.

O Τελικός και η Τελετή Βράβευσης του προγράμματος Μind Reset 2022 πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου.