Ιδανική και βάσει των προβλέψεων των επιστημόνων είναι η πορεία σε σχέση με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Κύπρο, δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Μικρόφωνο στον πολίτη» ο Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας για τον κορωνοϊό, προσθέτοντας πως τα 2 με 3 κρούσματα ανά χίλιους κατοίκους ανοίγουν τον δρόμο για άρση των μέτρων.

Η επιστημονική επιτροπή θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο να αρθούν τα μέτρα σταδιακά και όχι να διακινδυνεύσουμε να επανέλθει η επιδημία, αφού, αν υπάρξει υποτροπιασμός, θα δράσουμε πάλι, επεσήμανε ο καθηγητής.

Για τη χαλάρωση των περιορισμών, ο κ. Κωστρίκης ανέφερε ότι θα περιλαμβάνονται κάποιες ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν την ψυχική ισορροπία των πολιτών, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των πεζόδρομων και της θάλασσας.

Για την οικονομική δραστηριότητα, ο καθηγητής είπε πως θα ανοίξουν επιχειρήσεις και εργοτάξια με τη φιλοσοφία μικρών συναθροίσεων ατόμων, αλλά και σε ανοικτούς χώρους. Τόνισε πως τα πάντα πλέον θα πρέπει να γίνονται διαφορετικά, με αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων και έγνοια για την ατομική υγιεινή.