Ο λόγος που λήφθηκαν τα μέτρα στη Λεμεσό είναι γιατί η νέα αναζωπύρωση του κορωνοϊού ξεκίνησε από τη Λεμεσό, με τα κρούσματα στη Μαρίνα και σε μια ναυτιλιακή εταιρεία, ωστόσο, στη συνέχεια, δημιουργήθηκαν συστάδες μετάδοσης του ιού και σε άλλες πόλεις, δήλωσε ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης, στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία».

Ο κ. Κωστρίκης τόνισε ότι δεν ήταν σκοπός κανενός να στοχοποιήσει τη Λεμεσό και δεν υπήρξε καμία πρόθεση να πληγεί η Λεμεσός από πλευράς επιστημόνων, ενώ μάλιστα κάκισε και κάποιες ακρότητες, που παρατηρηθήκαν, όπως για παράδειγμα, το ότι ζητήθηκε από Λεμεσιανούς να κάνουν τεστ κορωνοϊό στην Πάφο.

Το θέμα των σχολείων και των γάμων θα απασχολήσει επιδημιολόγους και αρμόδια υπουργεία μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ανέφερε ακόμη ο κ. Κωστρίκης.

Αν δεν είχαμε το lockdown στην Κύπρο θα είχαμε 700 νεκρούς και τα νοσοκομεία μας θα ήταν διαλυμένα, εκτίμησε ακόμη ο κ. Κωστρίκης, λέγοντας ότι το γεγονός ότι είχαμε λιγότερο από 20 θανάτους ήταν ακριβώς λόγω του lockdown.

O Συντονιστής του Προγράμματος Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Χρήστος Πέτρου, ανέφερε στο πλαίσιο της εκπομπής ότι υπάρχουν πολλά fake news, αλλά και μύθοι, που σχετίζονται με την πανδημία και που δημιουργούν πολλές παρεξηγήσεις και λανθασμένες αντιλήψεις στους πολίτες.