Να μείνουμε στο σπίτι μας και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Κυριάκος Ιωάννου. Ο πρωταθλητής μας στο άλμα εις ύψος, μέσω τηλεφωνικής του παρέμβασης στην εκπομπή “Μεγάλη Κερκίδα”, περιέγραψε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κανείς για να λάβει το απαιτούμενο πιστοποιητικό υγείας από την Ελλάδα.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο 35χρονος αθλητής:

“Να ενημερώσω ότι τα παιδιά που μένουν Αθήνα είναι σχεδόν αδύνατον να εξασφαλίσουν το οποιοδήποτε πιστοποιητικό για το ότι περάσαν το τεστ του κορωνοϊού και ότι είναι μια χαρά. Προσπαθώ εδώ και τρεις μέρες να κάνω το τεστ, όχι γιατί θέλω να έρθω στην Κύπρο, απλά για μένα προσωπικά. Ακόμη και στα ιδιωτικά είναι αδύνατον να το κάνεις. Σου λένε σε μια βδομάδα, δέκα μέρες και αν.

Αυτή τη στιγμή νομίζω πως το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει ο καθένας μας είναι αυτό που λέει και η πολιτεία, να μείνουμε στο σπίτι μας. Μπορεί να μην το καταλάβει κάποιος ότι έχει τον ιό και να τον μεταφέρει σε κάποιο άτομο που όντως είναι σε ευπαθή ομάδα και στο τέλος να φτάσουμε στα χειρότερα.

Η Ελλάδα είναι δέκα μέρες πίσω από την Ιταλία και η Κύπρος είναι δέκα μέρες πίσω από την Ελλάδα. Τώρα νομίζω πως όλοι πρέπει να προσέξουμε και να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης. Πριν από μια εβδομάδα ήμουν στην Κύπρο και πραγματικά δεν το αντιλαμβανόμασταν. Τις τελευταίες τρεις με τέσσερεις μέρες καταλάβαμε πως είναι σοβαρό το πρόβλημα. Θεωρώ πως ο καθένας ξεχωριστά οφείλει να είναι περισσότερο υπεύθυνος.”

Κωνσταντίνος Νικολάου