Το 71,7% έχει εμβολιαστεί παγκύπρια με την πρώτη δόση και το 63,2% με τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Η κ. Γιαννάκη επισκέφτηκε σήμερα το κέντρο εμβολιασμού walk-in στην πρώην οικία Επάρχου, μαζί με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο και τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Όπως είπε, στα walk – in που έχουν ανοίξει παγκύπρια έχουν εμβολιαστεί 6.000 πολίτες. Ανέφερε ακόμη πως για τις ηλικίες 16- 17 ετών, περίπου 4.664 εμβολιάστηκαν.

Εξάλλου, το 80% των δημοτών της Πάφου έχουν ήδη εμβολιαστεί, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα εξαιρετικά.

Υπό έλεγχο η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια

Παρά την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων με covid, η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία παραμένει υπό έλεγχο, καθησυχάζει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Σε δηλώσεις μετά την επίσημη έναρξη λειτουργίας του “walk in” εμβολιαστικού κέντρου στην Πάφο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχουν μετακινηθεί πολλοί ασθενείς από τα κρατικά νοσηλευτήρια, σε ιδιωτικές κλινικές, και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ο κύριος Χατζηπαντέλας ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι από την Τετάρτη αναμένεται και η επαναλειτουργία θαλάμου covid στο γενικό νοσοκομείο Πάφου.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου Υγείας είναι η σωστή και αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να τερματιστούν οι όποιες επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό.