Ο Apollon eSports κέρδισε χθες στον τελικό κυπέλλου του VGL eSports τον Apoel eSports με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του πρώτου αγώνα με 1-0, πανηγύρισε το Back2Back, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φόρα οποιαδήποτε ομάδα στην διοργάνωση.

Τα γκολ για την ομάδα του Απόλλωνα σημείωσαν οι Fotopoulos στο 15′ και ο Elef στο 70’. Πλέον η ομάδα της Λεμεσού στρέφει την προσοχή της στο eChampionsLeague, όπου είδη έχει εξασφαλίσει την θέση της για την φάση των 16 και περιμένει να πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Στους 16 της ίδιας διοργάνωσει βρίσκεται και ο Apoel eSports.

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο κύπελλο που κατάκτησε ο Απόλλωνας είναι διοργάνωση που διεξάγει το Virtual Gaming Leagues (VGL), το οποίο είναι Πανελλήνιος οργανισμός που διοργανώνει τόσο πρωτάθλημα eSports όσο και κύπελλο. Στο VGL υπάγονται μόλις τρεις κυπριακές ομάδες. Ο λόγος για τον Απόλλωνα, τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια.

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα το οποίο ανάμεσα σε 14 ομάδες κατέκτησε η FIFA Hellas. Από πλευράς κυπριακών ομάδων, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε 2ος, η Ομόνοια 3η και ο Απόλλωνας 6ος.

Οι ομάδες είδη άρχισαν την προετοιμασία τους για την έναρξη της νέας σεζόν.

Κωνσταντίνος Νικολάου