Ανακοίνωση εξέδωσε η Οργάνωση «Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, κι όπως οι ίδιοι αναφέρουν «Με βίντεο αποκαλύπτουμε την παράνομη δράση των ακτιβιστών οι οποίοι παρενοχλούν τους κυνηγούς κατά τη διάρκεια της νόμιμης κυνηγετικής τους δραστηριότητας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και το υλικό που δημοσιοποιούν για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ακτιβίστρια κρυβόταν και βιντεοσκοπούσε τους κυνηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. «Σε περίπτωση που κάποιος την πυροβολούσε αφού αυτή δεν φορούσε διακριτικά σύμφωνα με τη νομοθεσία ποιος θα έφερε την ευθύνη;», διερωτώνται οι Κυνηγοί στην ανακοίνωσή τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η κατάσταση με τους ακτιβιστές έχει ξεφύγει. Με βίντεο αποκαλύπτουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά στην παράνομη δράση των ακτιβιστών οι οποίοι παρενοχλούν τους κυνηγούς κατά την διάρκεια της νόμιμης κυνηγετικής τους δραστηριότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακτιβίστρια κρυβόταν και βιντεοσκοπούσε τους κυνηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της την ζωή. Σε περίπτωση που κάποιος την πυροβολούσε, αφού αυτή δεν φορούσε διακριτικά σύμφωνα με την νομοθεσία, ποιος θα έφερε την ευθύνη; Επαναφέρουμε ξανά το θέμα της θέσπισης νομοθεσίας για την δράση των ακτιβιστών όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Έχουμε αποστείλει στο παρελθόν σχετική νομοθεσία σε όλα τα πολιτικά κόμματα και ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Κανένα κόμμα δεν ενέγραψε καν το θέμα για συζήτηση στη βουλή. Δεν είναι ανάγκη να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε τα αυτονόητα. Η στάση των ακτιβιστών είναι προκλητική και απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για τους ίδιους.
“Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών”