Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοδυτική Ιταλία. Εξαιτίας συνεχών βροχοπτώσεων, προκλήθηκαν πλημμύρες στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, με πρωτεύουσα το Τορίνο.

Οι πυροσβέστες και η Πολιτική Προστασία, στην περιοχή Κιαλαμπέρτο μετέφεραν σε ασφαλές σημείο πενήντα ανθρώπους που ζουν σε πολυκατοικία η οποία βρίσκεται δίπλα σε χείμαρρο.

Στην Λοκάνα, έξω από το Τορίνο, τριάντα επτά πελάτες εστιατορίου είχαν εγκλωβιστεί, εξαιτίας των ορμητικών υδάτων και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με πλωτά μέσα της Πολιτικής Προστασίας.

Στην περιοχή Μακουνιάγκα υπερχείλισε χείμαρρος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα ενώ στο Βάρτσο, σημειώθηκε κατολίσθηση και σαράντα τουρίστες έχουν μεταφερθεί, προσωρινά, σε ορεινό καταφύγιο.

Ο Φραντσέσκο Πιετρασάντα,  Πρόεδρος της ορεινής ένωσης Βαλσέσια, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Βερτσέλι, δήλωσε ότι «οι βροχές της περασμένης νύχτας προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, αλλά από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει να υπάρχουν θύματα».

Στο ιταλόφωνο, ελβετικό καντόνι Τιτσίνο, κατολίσθηση προκάλεσε τον θάνατο δυο ανθρώπων ενώ υπάρχει και ένας αγνοούμενος.

Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας έπληξε, κυρίως, την περιοχή Βισλέτο, όπου κατέρρευσε η τοπική γέφυρα, κάτι που δυσχεραίνει την προσπάθεια παροχής βοήθειας, όπως έκαναν γνωστό οι τοπικές αρχές.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ένα θερινό κάμπινγκ και μια σχολή ποδοσφαίρου, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στους 11 ο αριθμός των νεκρών από ξαφνικές βροχοπτώσεις στο Νέο Δελχί

———————

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές βροχοπτώσεις έφτασε τους 11 στο Νέο Δελχί της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων και πολιτών που πνίγηκαν στις πλημμυρισμένες υπόγειες διαβάσεις, όπως ανέφερε η εφημερίδα “The Times of India”, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν στις πτήσεις αεροσκαφών προς την ινδική πρωτεύουσα.

Η ινδική πρωτεύουσα αντιμετώπισε τις μεγαλύτερες νεροποντές εδώ και δεκαετίες στις 28 Ιουνίου, με τα ποσοστά βροχόπτωσης που καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα να ξεπερνούν το μέσο μηνιαίο ποσοστό βροχόπτωσης.

 

πηγή ΚΥΠΕ