Κανένα περιστατικό σοβαρής ηπατίτιδας σε μικρά παιδιά δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε Ελλάδα και Κύπρο την ώρα που έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός λόγω αυξημένων περιστατικών ηπατίτιδας σε μικρά παιδία από διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά και τις ΗΠΑ .
Προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας που εμφανίστηκαν σε παιδιά στη Βρετανία καθώς 6 από τα 74 κρούσματα παιδιών, υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση ήπατος.
Σε ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρει ότι «Έπειτα από κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που εντοπίσθηκαν από τη βρετανική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας» στις αρχές Απριλίου, «επιπλέον κρούσματα σε παιδιά έχουν αναφερθεί στη Δανία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και την Ισπανία ενώ 9 κρούσματά που αφορούν παιδιά ηλικίας από ενός μέχρι 6 ετών εντοπίστηκαν στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ.
Οι βρετανοί ερευνητές «θεωρούν πως τα κρούσματα σχετίζονται με μια μολυσματική αιτία λόγω των κλινικών και των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των κρουσμάτων ηπατίτιδας ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να σχετίζεται ο κορονοϊός με την συγκεκριμένη έξαρση».
Από την πλευρά του το Ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου και πρόληψής νοσημάτων ανακοίνωσε ότι η αιτία της ηπατίτιδας παραμένει άγνωστη» σημειώνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε όλες τις χώρες που αναφέρουν κρούσματα.
Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές των χωρών που εντοπίστηκαν κρούσματα αφορούν εμετούς, πόνους στην κοιλιά, ίκτερο, σκουρόχρωμα ούρα, φαγούρα στο δέρμα, ακαμψία στις αρθρώσεις, μυϊκοί πόνοι, πυρετός, και απώλεια όρεξης.