Την ύπαρξη θετικού κρούσματος στην Αστυνομία επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, σημειώνοντας ότι ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα.

«Δυστυχώς, πράγματι εντοπίστηκε ένα κρούσμα ενός συναδέλφου, ο οποίος υπηρετεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Ανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ζήτημα. Πρόσθεσε ότι  ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, έδωσε οδηγίες να ληφθούν όλα τα μέτρα στον χώρο εργασίας, βάσει των πρωτοκόλλων του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ανδρέου ενημέρωσε ότι αναμένεται σήμερα να γίνει απολύμανση των χώρων όπου εργαζόταν ο αστυνομικός. Ενδεχομένως, ανέφερε, να εκκενωθεί προσωρινά ο χώρος και τα άτομα τα οποία εργάζονταν στον χώρο εκείνο, θα μετακινηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αξιωματικό, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και είχε θέσει εαυτόν σε απομόνωση όταν ενημερώθηκε για το γεγονός αυτό.

Όπως επισήμανε ο κ. Ανδρέου, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του, ώστε να απομονωθούν για περίοδο 14 ημερών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.