Μάχη για τη ζωή δίνει 17χρονος, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, ο οποίος τραυματίστηκε κρίσιμα όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση πεζών στη Λεμεσό.

Το ατύχημα σημειώθηκε γύρω στις 21:30 το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τον αξιωματικό τροχαίων δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιο Καφά, αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος παρέσυρε τον 17χρονο την ώρα που διασταύρωνε την οδό Χριστοδούλου Χατζηπαύλου στην παραλιακή οδό της πόλης. Ο άτυχος νέος εκτινάχθηκε στο πεζοδρόμιο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κρίσιμα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική όπου, όπως ανέφερε ο κ. Καφάς, «διαπιστώθηκε ότι υπέστη κρίσιμο τραυματισμό και τώρα νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα της κλινικής».

Η Αστυνομία, είπε, αναζητεί μαρτυρίες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα «για να εξακριβωθεί εάν ο πεζός είχε κάνει χρήση της διάβασης πεζών για να έχει το δικαίωμα να διασταυρώσει το δρόμο ή αν ήταν πράσινο το φως που επέτρεπε στον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του».

Ο κ. Καφάς είπε ότι στον οδηγό έγιναν νάρκοτεστ και έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.

Είπε ακόμη ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτηση της τροχαίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του οδηγού, ο οποίος έδωσε ανακριτική κατάθεση, στην οποία αναφέρει τους δικούς του ισχυρισμούς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ