Στο Κάστρο Μπαλμόραλ, στη Σκωτία, είναι στραμμένα τα βλέμματα από το απόγευμα όταν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι η «Αυτού η Μεγαλειότης βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη».

Σοβαρή ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

 Στο Κάστρο Μπαλμόραλ, την κατοικία της Ελισάβετ στη Σκωτία, βρίσκονται ο γιος και διάδοχός της, πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του Καμίλα. Αναμένονται επίσης ο μεγαλύτερος γιος του, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και τα αδέλφια του, τα μικρότερα παιδιά της βασίλισσας, Άννα, Άντριου και Έντουαρντ.

  
Ο πρίγκιπας Χάρι, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, θα μεταβεί μόνος του στη Σκωτία, χωρίς τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τη γιαγιά του. 

Μια τέτοια οικογενειακή συγκέντρωση, εκτός από τις εορταστικές περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, είναι σπάνιο γεγονός, όπως σημειώνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Το BBC διέκοψε το κανονικό πρόγραμμά του και καλύπτει σε συνεχή ροή τις εξελίξεις γύρω από την υγεία της βασίλισσας.

“London Bridge Down” δηλαδή “Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε”

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία “London Bridge Down” δηλαδή “Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε” είναι έτοιμη και φυλάσσεται υπό άκρα μυστικότητα, ωστόσο η εφημερίδα Guardian είχε αποκαλύψει τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας θα ενημερωθεί με τηλεφώνημα από έναν υπάλληλο που θα της πει ότι “η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε”, ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Η κωδική επιχείρηση περιγράφεται σε έγγραφα που αποκαλύπτουν μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας για τη διαχείριση του πλήθους που θα συρρεύσει στο παλάτι και του φόβου για το χάος που μπορεί να προκληθεί. Ακόμα, προβλέπει ακόμα και τις πρώτες κινήσεις του Καρόλου ως βασιλιά.

Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη, η Βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε την προγραμματισμένη τηλε-σύσκεψή της με τους κορυφαίους συμβούλους του Παλατιού προκειμένου να ξεκουραστεί. Πηγές από το περιβάλλον της Βασίλισσας διαβεβαιώνουν ότι η 96χρονη Μονάρχης είναι σε άνετο και προστατευμένο περιβάλλον. Επίσης, προειδοποιούν ότι είναι λανθασμένα τα όσα ακούγονται ότι η Βασίλισσα είχε ατύχημα με πτώση.

Μηνύματα συμπαράστασης από την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, δήλωσε: Όλη η χώρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα νέα. Οι σκέψεις μου και οι σκέψεις των πολιτών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με την Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτές τις ώρες.

Στη δήλωσή του, ο Κέρι Στάρμερ αναφέρει: “Μαζί με την υπόλοιπη χώρα, ανησυχώ βαθιά με τα νέα που ήρθαν από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σήμερα το απόγευμα. Οι σκέψεις μου είναι με την Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή, και ενώνομαι με όλους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζοντας για την ανάρρωσή της”.

 Ευχές για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας της Βασίλισσας απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Πηγή: euronews