Στην Αθήνα βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών – μελών της ευρωζώνηςενόψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤΤετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Την πρόεδρο της ΕΚΤ υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας όπου την ξενάγησε στο ιστορικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου όπου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την νομισματική πολιτική. Συγκεκριμένα, θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των επιτοκίων.

Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας εστίασε σε έναν πίνακα που απεικονίζει τη διοίκηση και τα μέλη του γενικού συμβουλίου της ΤτΕ στη συνεδρίαση της 23ης Νοεμβρίου 1933, ημέρα κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του κεντρικού καταστήματος της ΤτΕ.

Στον ίδιο πίνακα μεταξύ άλλων απεικονίζονται ο τότε διοικητής Εμμανουήλ Τσουδερός καιο υποδιοικητής Κυριάκος Βαρβαρέσος.

Το κτίριο αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα των δημόσιων κτιρίων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου το οποίο από το 1989 έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραθέσει δείπνο στους κεντρικούς τραπεζίτες παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού.

Πηγή ΕΡΤ: