Σε γραπτή τοποθέτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο και ειδικότερα την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διαμόρφωση κοινής γραμμής για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, προέβη ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας.

«Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού και αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, προσβλέποντας στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Προς αυτή τη κατεύθυνση, καθημερινά είμαστε σε επικοινωνία με UEFA και FIFA, όπως και με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΟΠ και προσθέτει:

«Ταυτόχρονα, μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΚΟΠ, έχουμε εντατικές διαβουλεύσεις με τα Σωματεία, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε μια κοινή γραμμή και ένα πλάνο που να καλύπτει το ζήτημα που προέκυψε με τη μισθοδοσία και τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Αυτή η κοινή πρόταση βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης και αναμένω ότι τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί και θα διαβιβαστεί προς τους ποδοσφαιριστές και το συνδικαλιστικό τους όργανο.

Επιθυμώ σε αυτό το σημείο, να απευθυνθώ προς όλες τις πλευρές και να ζητήσω να διαισθανθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να επιδείξουν εποικοδομητική και συναινετική διάθεση.

Επιπλέον, καλώ όλους να αποφεύγουν δημόσιες τοποθετήσεις που μόνο όξυνση του κλίματος προκαλούν και σίγουρα δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Τέλος, θέλω να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι από αυτή τη δοκιμασία θα βγούμε νικητές. Οι ισχυρές αρχές και αξίες που εδράζεται το ποδόσφαιρο, μας ενώνουν και μας δίνουν τη δύναμη να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την επόμενη μέρα».