Παρασκηνιακές προσπάθειες για διευθέτηση απευθείας συνάντησης μεταξύ συντεχνιών και DP World Limassol βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ συνεχίζεται για 2η μέρα η απεργία των εργαζομένων στην εκ διαχειριστριών Εταιριών στο λιμάνι της Λεμεσού, που αξιώνουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

Όξυνση της κατάστασης προκλήθηκε το πρωί, μετά την αποστολή εργατών από πλευράς του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων προκειμένου να εκτελέσουν εργασίες των απεργών, κάτι που κατήγγειλαν και με δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι των συντεχνιών.\

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας οι συγκεκριμένοι εργάτες δεν εισήλθαν τελικά στο τερματικό της DP για να εργαστούν.

Από πλευράς των εργαζομένων στην DP εκφράστηκε πρόθεση για μερική άρση της απεργίας προκειμένου να εξυπηρετήσουν πλοίο με ευπαθές φορτίο, ωστόσο όπως μας λέχθηκε αυτό δεν επιτράπηκε από την Εταιρεία.

Αισιοδοξία για επίλυση της διαφοράς και άρση της απεργίας εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οι διαφορές είναι πολύ μικρές και οι δύο πλευρές έχουν δείξει καλή θέληση.

Η DP World Limassol με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει λύπη για την μη προγραμματισμένη στάση εργασίας στο τερματικό της από αριθμό εργαζομένων, επισημαίνοντας πως οι όποιες ανησυχίες του προσωπικού λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη και πως κάνει ό,τι μπορεί για να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό και να περιορίσει τις επιπτώσεις στη λειτουργία του λιμανιού.