Σε συναγερμό βρίσκονται οι κυπριακές αρχές μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού, κυρίως στην πόλη της Λάρνακας.

Χθες ανακοινώθηκαν 36 νέα περιστατικά, τα 18 από τα οποία αφορούν ποδοσφαιριστές και παράγοντες του σωματείου Εθνικού Άχνας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, έχει ανακοινωθεί ότι στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της ηγεσίας της ΚΟΠ, για να εξεταστεί η κατάσταση.

Σειρά νέων μέτρων για την Επαρχία Λάρνακας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τέθηκαν από τις 6 το πρωί και θα έχουν ισχύ για περίοδο δύο εβδομάδων.

Μεταξύ αυτών, απαγορεύονται τα cocktail parties και τα συγχαρητήρια σε γάμους και βαφτίσεις. Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες και σε δημόσιους χώρους συναθροίσεων, εξαιρουμένων των χώρων εστίασης, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία/ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών. Ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους, καθώς και θρησκευτικές τελετές, τελούνται με μέγιστο αριθμό προσώπων τα 75 άτομα, τηρουμένων των πρωτοκόλλων που ισχύουν για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις της Επαρχίας Λάρνακας, στο πλαίσιο των αθλητικών πρωταθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών, νοουμένου ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα, αρχίζει άμεσα ο δειγματοληπτικός εργαστηριακός έλεγχος σε 3,000 άτομα στην Επαρχία Λάρνακας.