Το τραπέζι των Θεοφανίων δεν θα αποτελείται από περισσότερα από δέκα άτομα, ενώ θα επιτραπούν οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων.

Νέα πιο αυστηρά μέτρα για ανακοπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, υπό τη σκιά και της παραλλαγής Ομικρον, αποφασίζονται σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το πακέτο μέτρων διαμορφώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή πλειάδας μελών της Κυβέρνησης.   

Τα νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

​Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα μέτρα που τέθηκαν είναι η μείωση των ατόμων σε συναθροίσεις, οικίες και εκκλησίες, αλλά και του αριθμού των παρευρισκόμενων σε χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Για τα σχολεία, φαίνεται να προκρίνεται η επιστροφή των μαθητών στα θρανία όπως ήταν προγραμματισμένο τη Δευτέρα, 10 του μήνα, με πιο αυστηρά πρωτόκολλα.