Τα αμέσως επόμενα κρίσιμα εικοσιτετράωρα, καθορίζουν και τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της πανδημίας, το τρίτο κύμα της οποίας απειλεί να αλλάξει όλους τους σχεδιασμούς για τη συνέχεια.
Η οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία, που δέχονται ασύμμετρες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Είναι γι’ αυτό το λόγο που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10:30, για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ως πρώτο βήμα αποφασίστηκε όπως γίνουν ενέργειες προκειμένου να αναπτυχθούν νέες κλίνες στα νοσοκομεία για covid. Επιπρόσθετα η πρόθεση είναι να παραταθεί το κλείσιμο σχολείων για μία ακόμη εβδομάδα μετά το Πάσχα (να κλείσουν δηλαδή τρεις εβδομάδες), σε περίπτωση που συνεχίσει η επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων. Επίσης αναμένεται να πάρει παράταση μέχρι τις 15 Μαΐου το διάταγμα που είναι σε ισχύ, με όλες τις χαλαρώσεις που θα δίνονταν τόσο το Πάσχα όσο και από την πρώτη του επόμενου μήνα, να μπαίνουν προσωρινά στον πάγο.
Η πρόθεση είναι όλες οι δυνάμεις να ριχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, που επιταχύνει κι άλλο ρυθμούς και στις προσπάθειες διασφάλισης τήρησης των μέτρων σε σχολεία, χώρους εργασίας και εστίασης, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση