τελευταία ενημέρωση 21:50

Έκτακτα μέτρα στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής, στους τρεις νομούς κλειστά θα μείνουν για τις 5 και 6 Μαρτίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι. Τα μέτρα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ωρου.

Νωρίτερα συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Το νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη χώρα, το ένατο κατά σειρά, είναι ένας 67χρονος άνδρας, ο οποίος ταξίδεψε σε Ισραήλ και Αίγυπτο και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε σε επαρχιακό νοσοκομείο της Ηλείας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί.