Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Δύο πράγματα, που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, είναι σίγουρα οι συνέπειες του κορωνοϊού και ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει.

Πρόκειται για δύο φαινόμενα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα, όταν μετά από χρόνια θα πέφτει η συζήτηση για τη σεζόν 2020-2021, θα επιστρέφουν στη μνήμη όσων παρακολούθησαν το φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια, είναι και το VAR, που έκανε το ντεμπούτο του στα κυπριακά γήπεδα κατά τη διάρκεια της εν λόγω χρονιάς, όμως αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που σηκώνει ξεχωριστή συζήτηση…

Όσον αφορά την πανδημία, είναι γεγονός ότι ο κορωνοϊός επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη ζωή όλων και εννοείται ότι ήταν αναπόφευκτο να μην επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι, μεταξύ άλλων, οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία οπαδών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου παράγοντες ομάδων αναφέρθηκαν για τις οικονομικές συνέπειες που έχει όλη αυτή η κατάσταση στα σωματεία τους.

Αναμφίβολα, το χειρότερο από όλα είναι όταν προσβληθεί ένας ποδοσφαιριστής από τον κορωνοϊό, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα του. Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ προνοεί ότι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος είναι θετικός θα μπει για δύο εβδομάδες καραντίνα, ενώ στη συνέχεια χρειάζεται τον χρόνο του για επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Υπάρχουν, άλλωστε, και ορισμένα τρανταχτά παραδείγματα κυπριακών ομάδων, οι οποίες πλήγηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία.

Σχετικά με τον ανταγωνισμό, που παρατηρείται τη φετινή σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι έχουν σημειωθεί δεκάδες εκπλήξεις μέχρι στιγμής. Σχεδόν κάθε αγωνιστική, τουλάχιστον ένα φαβορί θα στραβοπατήσει και παρά το ότι μένουν τέσσερεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, τα πάντα είναι ανοικτά. Εξάλλου, πάει αρκετός καιρός όπου τέτοια περίοδο, τέσσερεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο με αρκετές πιθανότητες η κάθε μία!

Είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός φέτος, που ένα αποτέλεσμα είναι ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες. Επίσης, ομάδες που ήταν ξεγραμμένες, από την μια μέρα στην άλλη μεταμορφώθηκαν και ξαφνικά άλλαξαν οι στόχοι τους, γεγονός που ισχύει κυρίως για τις ομάδες του δεύτερου γκρουπ.

Σίγουρα για να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η πανδημία, όμως η ουσία είναι ότι όσοι παρακολουθούν τον φετινό μαραθώνιο, έχουν να λένε πως… οι προβλέψεις απαγορεύονται!

Το ερώτημα που γεννιέται από όλο αυτό είναι αν η φετινή σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η χρονιά του κορωνοϊού» ή ως αυτή «του μεγάλου ανταγωνισμού». Μάλλον κανένα από τα δύο, αφού όσον αφορά το κυπριακό πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, τα πιο πάνω φαινόμενα, αποδεικνύεται πως συνθέτουν ένα δίδυμο που ξεχωρίζει… για διαφορετικούς λόγους το καθένα.

Εννοείται πως ευχή όλων είναι να μείνει ο ανταγωνισμός και να φύγει επιτέλους ο κορωνοϊός, που τόσο έχει κουράσει…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6