Την ακύρωση όλων των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Βασίλης Κικίλιας ως μέτρο πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, μετά την επιβεβαίωση άλλων δύο κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε τρία: εκτός από την 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύεται σε απομόνωση το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, βρέθηκε θετικό στον ιό και το παιδί της,  καθώς και άλλη μία γυναίκα που ζει στην Αθήνα και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Η γυναίκα απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορωνοϊό. Όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά, οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν μαζί της αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που επέστρεψε στην Αθήνα.