Η ΚΟΠ με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει ότι το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας είναι αυτό που θα αποφασίσει τελικά για το αν θα επαναρχίσει το κυπριακό πρωτάθλημα ή όχι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η επιδημιολογική ομάδα διαφώνησε με σειρά διατάξεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο που πρότεινε η ΚΟΠ.

Αναλυτικά:

“Υπό την Προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη που ζήτησε η ΚΟΠ αναφορικά με το μέλλον των φετινών διοργανώσεων.

Συγκεκριμένα, η ΚΟΠ ζήτησε τη συνάντηση για συζήτηση του ποδοσφαιρικού Πρωτοκόλλου το οποίο υποβλήθηκε εκ των προτέρων προς την Κυβέρνηση και αφορούσε τόσο τη διεξαγωγή προπονήσεων όσο και την επανεκκίνηση των Πρωταθλημάτων, μετά τη διακοπή που επήλθε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η επιδημιολογική ομάδα που συστάθηκε για θέματα κορωνοϊού διαφώνησε με σειρά διατάξεων που περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο, υποδεικνύοντας ότι αυτές δεν συνάδουν με τα διατάγματα που ισχύουν σήμερα. Επιπλέον έγινε ξεκάθαρο ότι αυτά τα διατάγματα δεν είναι δυνατό να τροποποιηθούν, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από πλευράς ΚΟΠ, σημειώθηκε μεταξύ άλλων πως το Πρωτόκολλο που υποβλήθηκε είναι αποτέλεσμα διαβουλεύσεων κατά το τελευταίο δεκαήμερο λαμβάνοντας υπόψη Πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί και εφαρμοστεί σε άλλα Πρωταθλήματα της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση.

Η Κυβέρνηση δια του Προέδρου της Δημοκρατίας αναγνώρισε εκ νέου το αυτοδιοίκητο της ΚΟΠ και τη δυνατότητα της Ομοσπονδίας να αποφασίζει η ίδια για τα Πρωταθλήματα της.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις αναφορικά με το μέλλον του Πρωταθλήματος Cyta και του Κυπέλλου Coca – Cola Α’ Β’ Κατηγορίας.

Σε ότι αφορά το δεύτερο από τα δυο θέματα που επιθυμούσε η ΚΟΠ να συζητηθεί στην σημερινή συνάντηση, αυτό της οικονομικής επιβίωσης των σωματείων, λόγω απουσίας του Υπουργού Οικονομικών συμφωνήθηκε όπως συζητηθεί σε κατοπινό στάδιο”.