Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, η ΚΟΠ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το τι θα ισχύει στο ποδόσφαιρο τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί με σημερινό διάταγμα του Υπουργείου Υγείας (22.10.2020), η ΚΟΠ ενημερώνει πως όλοι οι αγώνες σε όλες τις επαρχίες, θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2020.

Ως εκ τούτου, όλες οι ομάδες από την ερχόμενη αγωνιστική (δηλαδή από τις 23/10/2020) ανεξαιρέτως κατηγορίας, θα πρέπει να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία (με φαξ 22590544 ή email: [email protected]) καθώς και στην αντίπαλη ομάδα, κατάλογο των ατόμων που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα μέχρι την προηγούμενη μέρα πριν από κάθε αγώνα (13:00 το μεσημέρι).

Για διευκόλυνση ιχνηλάτησης στην περίπτωση θετικού κρούσματος, νοείται πως τα άτομα που θα συμπεριληφθούν στους εν λόγω καταλόγους, θα πρέπει να δηλώνουν τα παρακάτω στοιχεία: ονοματεπώνυμο, κάρτα φιλάθλου (ισχύει για τους καταλόγους του Πρωταθλήματος CYTA Α΄ Κατηγορίας), τηλέφωνο επικοινωνίας και αριθμό ταυτότητας.

Επίσης θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες για την προστασία και υγιεινή που ορίζονται από το Πρωτόκολλο της ΚΟΠ και του Υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός ατόμων που δικαιούνται τα Σωματεία για κάθε κατηγορία έχει ως εξής:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 40
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 30
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ: 30
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ DIMCO: 30
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΛΕΚΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΤΟΚ: 20
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ Κ-19: 8