Χαμένη ψήφος είναι αυτή που δίνεται σε ηγεσίες που μας οδηγούν σε χαμένες πενταετίες, χαμένες γενιές και πατρίδες δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και καθηγητής Κώστας Χριστοφίδης.

Κληθείς να αναφέρει ποιοι είναι οι μετεκλογικοί του σχεδιασμοί ο κ. Χριστοφίδης προανήγγειλε ότι το «Νέο Κύμα» του οποίου ηγείται θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα στην Κύπρο, όπως είπε, αφού η ΕΔΕΚ έχει θέσεις που αγγίζουν τα όρια της ακροδεξιάς.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Κύπρο στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός ότι συμμετέχει και η Τουρκία, ποτέ δύο χώρες μέλη της Συμμαχίας δεν έχουν έρθει σε ρήξη μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά την αποτυχημένη συζήτηση που έγινε για συνένωση δυνάμεων των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων ανέφερε ότι ο ίδιος πρότεινε σε κάποια φάση τον κ. Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, ωστόσο η πρόταση του δεν έτυχε υποστήριξης. Άφησε αιχμές εναντίον του ανθυποψηφίου του Αχιλλέα Δημητριάδη σημειώνοντας ότι τον ενοχλεί που πολλά δικηγορικά γραφεία έσπρωχναν τον κόσμο προς την αρμόδια επιτροπή των κατεχομένων για το θέμα των περιουσιών.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: