Μάστιγα έχουν καταστεί οι κλοπές από τάφους σε κοιμητήρια ανά την ευρύτερη Λεμεσό αλλά και παγκύπρια, όπως καταγγέλλουν οικείοι των θαμμένων σ’ αυτά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ τουλάχιστον σε 2 περιπτώσεις γυναίκες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, «επί το έργω».

Ο εκπρόσωπος της  Αστυνομίας Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, επιβεβαίωσε ότι διερευνάται από τον Σταθμό  Γερμασόγειας υπόθεση εναντίον ύποπτης, που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο κοιμητήριο Σφαλαγγιώτισσας από γυναίκα που προέβη σε σχετική ανάρτηση στο facebook και την κατήγγειλε.

Η γυναίκα εντοπίστηκε, ανακρίθηκε και αφού απολογήθηκε, επέστρεψε τα λουλούδια.

Για το κατά πόσο θα καταγγελθεί ή μπορεί να επιδειχθεί επιείκεια, μας λέχθηκε πως αυτό εξαρτάται από την επιθυμία των παραπονουμένων.

Σύμφωνα με άλλη ανάρτηση, γυναίκα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να κλέβει από τάφους, γλάστρες, λουλούδια και λάδια, στο κοιμητήριο Αγίας Φύλας.

Η ανάρτηση περιλαμβάνει φωτογραφία που δείχνει το πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου γεμάτο με τα κλοπιμαία, μέχρι και φωτογραφία τις γυναίκας που φέρεται να τα έκλεψε.

Πολίτες καταγγέλλουν πως το φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλα κοιμητήρια, όπως αυτό της Ερήμης ή στο Δάλι στην επαρχία Λευκωσίας και αξιώνουν τη λήψη μέτρων από τις αρχές.

Υπήρξε και εισήγηση να τεθεί θέμα στη βουλή, για τοποθέτηση καμερών στα κοιμητήρια.