Την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από το κράτος εδώ και χρόνια για ανάπτυξη του Β’ πόλου του ΤΕΠΑΚ στους χώρους του Παλιού Νοσοκομείου, της Αστυνομίας και της Α’ Τεχνικής αξιώνει το πανεπιστήμιο και για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί Κοινή Ομάδα Δράσης με τον Δήμο και το ΕΒΕΛ, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Χρίστος Χωματάς.

Ο κ. Χωματάς πρόσθεσε ότι έχουν γίνει αρκετές επαφές για το θέμα και πρόσφατα το ΕΒΕΛ οργάνωσε σύσκεψη και με τους βουλευτές της πόλης κατά την οποία συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα για την ανάπτυξη κι επέκταση του πανεπιστημίου.

Ενώνει τη φωνή του με την Κοινή Ομάδα Δράσης το ΑΚΕΛ Λεμεσού

Η παρατεταμένη καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης αναφορικά με την ανάπτυξη του Β’ Πόλου του ΤΕΠΑΚ, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του, αναφέρει σε σημερνή του ανακοίνωση το ΑΚΕΛ Λεμεσού, προσθέτοντας πως με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν εξασφαλίστηκε η αναγκαία γη για άμεση κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου, της Αστυνομίας και της Α’ Τεχνικής Σχολής.

Το ΑΚΕΛ Λεμεσού αναφέρει πως ενώνει την φωνή του με την Κοινή Ομάδα Δράσης και ζητά ανάληψη ευθύνης από την Κυβέρνηση και άμεση προώθηση των αρχικών σχεδιασμών.

Το ΑΚΕΛ προτείνει τη δημιουργία κοινού μετώπου και πλήρη κινητοποίηση όλων των φορέων της πόλης για υλοποίηση των σχεδιασμών ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ.