Η Κυπριακή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης ενημερώνει με ανακοίνωσή της ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας αποφάσισε την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, χωρίς την ανακήρυξη πρωταθλητών.

Αναλυτικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΧ σε Έκτακτη Συνεδρία του την Πέμπτη, 28 Μαΐου, λαμβάνοντας υπόψη την δημιουργηθείσα κατάσταση με την πανδημία του COVID-19 και τα εκάστοτε περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού της ΚΟΧ, των Εσωτερικών Κανονισμών, των Προκηρύξεων και των  Νομικών  Συμβούλων  της Ομοσπονδίας αποφάσισε:

α.  Ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των Πρωταθλημάτων. 

β.  Κατά πλειοψηφία τη ΜΗ ανακήρυξη Πρωταθλητή/τριας στα Πρωταθλήματα που     δεν έχουν λήξη.

γ.  Οι βαθμολογίες ως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα θα ληφθούν υπόψιν (επικυρώνονται) για σκοπούς δήλωσης των ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2020-2021.

Η επιθυμία της Ομοσπονδίας ήταν όλες της οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν κανονικά και οι Πρωταθλητές να αναδειχθούν στο γήπεδο όμως, το πρόβλημα της πανδημίας δεν μας έχει επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τα Πρωταθλήματά μας όπως θα θέλαμε και όπως ολοκληρώνονται τα τόσα χρόνια της ιστορίας του αθλήματος.

Σαν Ομοσπονδία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρώσουμε τα Πρωταθλήματά μας αλλά δυστυχώς δεν  υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο από μέρους του κράτους για το πως οι ομάδες χειροσφαίρισης θα επιστρέψουν στις προπονήσεις μέσα σε κλειστές αθλητικές αίθουσες.  Το μόνο πράγμα που έχει επιτραπεί μέχρι και αυτή τη στιγμή είναι η χρήση εξωτερικών αθλητικών εγκαταστάσεων και πάντοτε κάτω από συγκεκριμένο πρωτόκολλο που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Υγείας.  

Στις 4 φάσεις άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αναφορά για την χρήση κλειστών αθλητικών αιθουσών.

Όπως είχαμε θέσει εξαρχής το σημαντικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων των εμπλεκομένων».