Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) γνωστοποιεί ότι οι εκπρόσωποι των φορέων που θα συμμετάσχουν στην 6η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, ενημερώθηκαν σχετικά με όλα όσα αφορούν τη διοργάνωση της αθλητικής εκστρατείας, στις συνθήκες της νέας «κανονικότητας» που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του οργανισμού:

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ο ΚΟΑ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Φορέων (εκπαίδευσης, υγείας, αθλητισμού, τοπικής αυτοδιοίκησης, νεολαίας, ΜΚΟ, κ.α.) που θα συμμετάσχουν στην 6η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, είναι η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι διανύουμε την έκτη χρόνια διοργάνωσης της μεγαλύτερης πανευρωπαϊκής αθλητικής εκστρατείας. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2020, στοχεύει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συμπολίτες μας, μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή τους, να γνωρίσουν διάφορες μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων και να επιλέξουν αυτήν πού θα εντάξουν στην καθημερινότητά τους.

Ο κ Μιχαηλίδης ανέφερε ότι φέτος βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα και καλούμαστε να δείξουμε ετοιμότητα και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες μιας νέας «κανονικότητας» που μας επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, ώστε να διαφυλαχθεί πρωτίστως η δημόσια υγεία. Με αυτό ως γνώμονα, έχουν αναπροσαρμοστεί και δρομολογηθεί όλες εκείνες οι ενέργειες και μέτρα που θα μας επιτρέψουν τη διοργάνωση μιας όσον το δυνατόν πιο ασφαλούς διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες.

Αυτό που χαρακτηρίζει τη φετινή εκστρατεία είναι η ευελιξία που θα δοθεί στους φορείς για την αναδιοργάνωση και τροποποίηση των δράσεων σε περίπτωση επαναφοράς των μέτρων, η δυνατότητα διοργάνωσης «υβριδικών» δράσεων που να δίνουν σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να αθληθούν με ασφάλεια και η παροχή στήριξης προς τους φορείς ως προς την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία της υγείας των διοργανωτών και των συμμετασχόντων.

Στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης, η Λειτουργός Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και Εθνική Συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, αναφέρθηκε στα οργανωτικά στοιχεία της 6ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2020 και στο πλαίσιο διοργάνωσης της εκστρατείας με βάση τα ισχύοντα διατάγματα και υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Παρουσιάστηκαν επίσης οι παράμετροι που αφορούν την προβολή της εκστρατείας από τον διαχειριστή της Ιστοσελίδας Μάριο Χριστοδούλου.

Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Λεόντιος Τσέλεπος και Στέλιος Στυλιανού, η Πρέσβειρα #BeActive Κάλλη Χατζηιωσήφ και η Κάλια Παπαδοπούλου, Πρέσβειρα Ευ Αγωνίζεσθαι – Fair Play για το 2020.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 6η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ως διοργανωτές δράσεων θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα www.beactive.cy μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.