Κλειστοί παραμένουν δρόμοι στο Τρόοδος, στις περιοχές Λεμεσού και Μόρφου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας το απόγευμα της Τετάρτης.
 
Όπως ανακοινώθηκε, λόγω συνεχιζόμενης χιονόπτωσης οι ακόλουθοι δρόμοι στις ορεινές περιοχές είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση:
 
 Επαρχία Λεμεσού οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους.
 
Στο Διαμέρισμα Μόρφουοι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδούλα – PineWood – Κακοπετριάς, Κύκκου – Κάμπου Τσακκίστρας.
 
Οι πιο κάτω δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες:
 
Στην Επαρχία Λεμεσού οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, Αγίου Θεοδώρου–Ζωοπηγής, Αγίου Θεοδώρου-Παπούτσας, Αγρού-Χανδριών, Χανδριών-Κυπερούντας-Καρβουνά, Πελενδρίου-Ποταμίτισσας, Ποταμίτισσας-Αγρού, Ποταμίτισσας-Κάτω Μύλου, Αγριδιών-Αγρού
 
 Στο Διαμέρισμα Μόρφου οι δρόμοι Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς-Σπηλιών-Κανναβιών
 
 Στην Επαρχία Λευκωσίας οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού, Λαγουδερών – Ξυλιάτου, Λαγουδερών – Πολύστυπου, Πολύστυπου – Χανδριών, Φαρμακά – Οδούς.
 
Στην Επαρχία Λάρνακας και στην περιοχή Μαχαιρά, λόγω χιονόπτωσης οι δρόμοι Βαβατισινιάς – Μαχαιρά και Οδούς – Κιονιών έχουν καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνοι.
 
Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, ενώ καλούνται οι οδηγοί οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, και να δίνουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς όπου χρειαστεί.
 
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα, γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης. Καλούνται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν. Προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ