Κλειστοί για όλα τα οχήματα ήταν από τις 7 το βράδυ της Παρασκευής, οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους, λόγω βαριάς χιονόπτωσης και συσσώρευσης χιονιού στο οδόστρωμα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.  

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στις ορεινές περιοχές της Μόρφου δεν παρατηρείται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, με τους δρόμους να είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Επίσης, αναφέρεται ότι σημειώνεται βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές των αυτοκινητοδρόμων σε όλες τις επαρχίες, με το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό, ενώ «επικίνδυνα ολισθηρό λόγω συσσώρευσης νερού, είναι το οδόστρωμα σε σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αμμοχώστου, στο τμήμα μεταξύ Αβδελλερού και Αγίας Νάπας».

Επιπλέον, η Αστυνομία αναφέρει ότι σε περιοχές στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου-Λάρνακας, λόγω έντονης βροχόπτωσης, η ορατότητα είναι περιορισμένη και καλεί τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων «να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα».

Στις αστικές περιοχές, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ωστόσο, «λόγω των βροχών που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές, συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα διακινούνται στους δρόμους».

Προσθέτει ότι λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη.

Τέλος, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό όπως πριν τις διακινήσεις του, ενημερώνεται για την κατάσταση των δρόμων μέσω και των ανακοινώσεων που δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ