Κλειστό παραμένει και σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ενώ συνεχίζεται η λήψη δειγμάτων από το σύνολο των 680 εργαζομένων του νοσηλευτηρίου, μετά τη διαπίστωση ότι δέκα λειτουργοί του έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Χθες λήφθηκαν 120 νέα δείγματα, προχτές 150 και συνεχίζεται και σήμερα η λήψη δειγμάτων. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατούσε χτες, αφού σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δεν υπάρχει νέο κρούσμα από το νοσοκομείο.

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΓΝ Πάφου θα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις, μετά τη διαπίστωση ότι προσβλήθηκαν 11 άτομα που όλα τους ήρθαν σε επαφή με 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι οκτώ νοσηλευτές της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μία γιατρός επίσης της ΜΕΘ, ένας ασθενής που νοσηλευόταν εκεί όπου νοσηλευόταν και ο 65χρονος και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας. Ο ασθενής, ηλικίας 70 χρόνων που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και που είχε έρθει σε επαφή με τον 65χρονο και μολύνθηκε και αυτός, διακομίσθηκε χθες τις απογευματινές ώρες με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που έχει οριστεί ως νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό.

O Εκτελεστικός Διευθυντής των Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού Χρίστος Νικολάου ανέφερε πως στόχος είναι η άμεση επαναλειτουργία των κλινικών του ΓΝ Πάφου το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Νικολάου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας πως δεν υπάρχει λόγος πανικού και σημειώνοντας πως οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να ανοιχθούν όλες οι κλινικές του νοσοκομείου, προκειμένου να δέχονται τους ασθενείς της Επαρχίας Πάφου. Πρόσθεσε πως το νοσηλευτήριο είναι κλειστό, ωστόσο λειτουργεί το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης και Θαλασσαιμίας.