Εκδήλωση διαμαρτυρίας αγροτών πραγματοποιείται στη Λευκωσία τη Δευτέρα το πρωί, η οποία θα επηρεάσει οδικούς άξονες της πρωτεύουσας από τις 10:30 π.μ., σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας. Η Αστυνομία ενημερώνει σχετικά με το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν οι διαμαρτυρόμενοι, με σκοπό τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία του κοινού. 

Οι αγρότες τάσσονται κατά της πρότασης κανονισμού για την φυτοπροστασία στην ΕΕ. Την εκδήλωση  οργανώνουν οι αγροτικές οργανώσεις ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση, Ευρωαγροτικός  και οι ομαδες παραγωγών της ΣΕΔΙΓΕΠ, ενώνοντας δυνάμεις με αγροτικές οργανώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι, εάν περάσει ο νέος κανονισμός για την Φυτοπροστασία στην ΕΕ ως έχει, τότε «με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθεί στην εγκατάλειψη το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής γης, με τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Η εκδήλωση  σύμφωνα με την Αστυνομία, θα αρχίσει στις 10:30 π.μ. της Δευτέρας. Οι διαδηλωτές θα διακινηθούν κατά μήκος της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από την περιοχή του Jumbo Λακατάμειας, μέχρι τα φώτα τροχαίας Ορφανίδη, όπου στη συνέχεια θα ενωθούν με άλλη μερίδα διαδηλωτών και μέσω της λεωφόρου Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, θα φτάσουν μέχρι τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Αθαλάσσας.

Στη συνέχεια, θα διακινηθούν στη λεωφόρο Αθαλάσσας, μέχρι τη λεωφόρο Στροβόλου και ακολούθως, θα ακολουθήσουν τη διαδρομή προς το Προεδρικό Μέγαρο. Ακολούθως, από τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης των λεωφόρων Δημοσθένη Σεβέρη με Γρίβα Διγενή, θα περάσουν μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, την Ελληνική Πρεσβεία και θα καταλήξουν στη λεωφόρο Βύρωνος μπροστά από το «Σπίτι της Ευρώπης».

Σημειώνεται ότι στους δρόμους που θα διακινηθεί η πορεία με τα τρακτέρ, θα υπάρχει αστυνομική συνοδεία για διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρξουν αποκοπές δρόμων. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κατά τη συγκέντρωσή των αγροτών έξω από το «Σπίτι της Ευρώπης», η λεωφόρος Βύρωνος θα είναι πλήρως αποκομμένη για την τροχαία κίνηση.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να ακολουθεί τις υποδείξεις της για αποτροπή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας.