Σε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πυροβολισμού, οφείλεται ο θάνατος της νεαρής ηλικίας 21 ετών, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα την Τρίτη 5 Μαΐου από σφαίρα του στρατιωτικού όπλου του αδερφού της, μέσα στο σπίτι τους στην κοινότητα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της κοπέλας διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι η αιτία θανάτου είναι «βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πυροβολισμού».

Σημειώνεται ότι η νεκροτομή διενεργήθηκε το μεσημέρι, ύστερα από τα αρνητικά αποτελέσματα της εξέτασης για κορωνοϊό που έγινε στη σορό της κοπέλας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανακριτών του ΤΑΕ Λάρνακας προς εξιχνίαση της υπόθεσης για την οποία τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, ως ύποπτος, δυνάμει διατάγματος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, ο αδελφός της 21χρονης, ηλικίας 23 ετών.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα της νεκροτομής σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο του στρατιωτικού τυφεκίου G3, με το οποίο σκοτώθηκε η κοπέλα, αναμένεται να δώσουν νέα στοιχεία στους ανακριτές για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η νεαρή.

Οι ανακριτές συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, ενώ θα ληφθούν καταθέσεις και από άτομα του στρατοπέδου στο οποίο ο 23χρονος είχε μεταβεί όπως ισχυρίστηκε, στις 5 Μαΐου, επειδή νόμιζε ότι είχε άσκηση.

Στοιχεία για τους ισχυρισμούς του υπόπτου όσον αφορά τη μετάβασή του στο στρατόπεδο θα λάβει η Αστυνομία και από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ οι ανακριτές θα μεταβούν και σε πεδίο βολής στην επαρχία Λάρνακας, προκειμένου να εντοπίσουν κάλυκες από τις σφαίρες, που, όπως ανέφερε ο 23χρονος, έριξε κάνοντας μόνος του βολή.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού του και καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο το οποίο είχε πάθει εμπλοκή, όταν σε κάποια στιγμή αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να πλήξει στον κρόταφο και να τραυματίσει θανάσιμα την αδελφή του.

ΚΥΠΕ