Η πορεία του αθλητισμού να είναι και πορεία της ζωής μας και το «ευ αγωνίζεσθαι» υπεράνω των πολέμων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δίνοντας το έναυσμα του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, στο Παραθαλάσσιο Πολυλειτουργικό Πάρκο της Επίχωσης Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλοι επίσημοι, παρευρέθηκαν το πρωί στην έναρξη του Primetel εταιρικού δρόμου 5χλμ, στο πλαίσιο του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, ο οποίος επέστρεψε μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κηρύσσοντας την έναρξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τους διοργανωτές και τις περίπου 12.000 άτομα που συμμετέχουν στις διήμερες εκδηλώσεις του μαραθωνίου, που στοχεύουν στην ενίσχυση του Καραϊσκάκειου αλλά και άλλων ιδρυμάτων.

«Να ευχηθώ σε όλους, η πορεία του αθλητισμού να είναι και η πορεία της ζωής μας. Το ευ αγωνίζεσθαι υπεράνω των πολέμων, των όσων γινόμαστε μάρτυρες», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εξέφρασε τη χαρά της που «μετά από 2,5 χρόνια στασιμότητας βρισκόμαστε και πάλι, να στηρίζουμε ως Βουλή των Αντιπροσώπων τέτοιου είδους δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό, που προάγουν τον συναγωνισμό».

«Νομίζω και ο κόσμος το απολαμβάνει κι εμείς που βρισκόμαστε εδώ στην όμορφη Λεμεσό, γι αυτή τη μεγάλη δραστηριότητα του αθλητισμού», είπε και σημείωσε ότι η διοργάνωση γίνεται και για έναν πολύ καλό σκοπό, αφού «στηρίζονται πάρα πολλές οργανώσεις και συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, οπότε είναι διττή η σημασία και χαιρόμαστε πάρα πολύ που βρισκόμαστε εδώ σήμερα».

Εξέφρασε δε την ελπίδα για περισσότερες τέτοιες πρωτοβουλίες, σε συνθήκες ομαλότητας και ειρήνης, «γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίπλα από εμάς εξακολουθεί να συμβαίνει μια παράνομη εισβολή, ένας πόλεμος».

«Ευχόμαστε να τελειώσει το συντομότερο, να φύγει μακριά και η πανδημία και να επιστρέψουμε σε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητα ς και ομαλότητας», κατέληξε στη δήλωση της η Πρόεδρος της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι σήμερα η Λεμεσός σήμερα γιορτάζει «και ασφαλώς ο ΚΟΑ είναι εδώ, με μια μεγάλη ομάδα και συμμετέχει στον Μαραθώνιο».

Συνεχάρη τον ΓΣΟ, το Δήμο Λεμεσού και όλους τους διοργανωτές για τον μαραθώνιο και διαβεβαίωσε ότι «ο ΚΟΑ στηρίζει αυτή την προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις». «Ο αθλητισμός είναι για όλο τον κόσμο και νιώθω ότι η σημερινή μέρα, η γιορτινή μέρα, στέλνει αυτό το πολύ μεγάλο μήνυμα», συμπλήρωσε.

Τη χαρά του για την επιστροφή του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ, στο φυσικό του χώρο, εξέφρασε ο διευθυντής της διοργάνωσης, Σπύρος Σπύρου.

«Με το σύνθημα We Run Again, η Λεμεσός ξαναζεί τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του τόπου, τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ με 12 χιλιάδες συμμετοχές», είπε και πρόσθεσε ότι είναι «μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή του εθελοντισμού, της φιλανθρωπίας, του ευ αγωνίζεσθαι».

Στο πλαίσιο της έναρξης του 14ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού – ΓΣΟ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον πρώην Πρόεδρο του ΓΣΟ, Νεοκλή Θωμά, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του πρώτου μαραθωνίου της Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε το 2006.

Εκτός από τον Primetel εταιρικό δρόμο 5 χιλιομέτρων, το πρωί διεξήχθη και ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation «Δρόμος Νεολαίας».

Αύριο, Κυριακή, θα διεξαχθούν ο Μαραθώνιος των 42 χιλιομέτρων (07.30), ο Muskita Ημιμαραθώνιος (7.40), ο Petrolina δρόμος ενέργειας 10 χιλιομέτρων (7.55) και ο Medochemie ατομικός δρόμος 5 χιλιομέτρων (8.10).