Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέλαβε να προωθήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή νησίδας επί της Θεόδωρου Ποταμιάνου στα Κάτω Πολεμίδια (του κάθετου δρόμου παρά την πρώην υπεραγορά Ορφανίδη) και τη δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το Κανάλι 6 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στη Λεμεσό, αυτή την περίοδο ετοιμάζονται τα έγγραφα Προσφορών, προκειμένου το επόμενο διάστημα να προκηρυχθεί το έργο.

Το Κανάλι 6 υπήρξε κατά καιρούς δέκτης έντονων παραπόνων από πολίτες, για την καθυστέρηση να κατασκευαστεί νησίδα στη λεωφόρο Ποταμιάνου, που εκκρεμεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προκειμένου να σταματήσουν οι δεξιόστροφες κινήσεις προς το εμπορικό κέντρο, με τις οποίες προκαλείται κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και σοβαρά δυστυχήματα.

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή νησίδας βρισκόταν και στους όρους της άδειας της Υπεραγοράς Ορφανίδη, η οποία λειτούργησε τον Νοέμβριο του 1995, ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.

Αναφορικά με κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στη λεωφόρο Ομονοίας, για την οποία αυξήθηκαν οι φωνές στη Λεμεσό με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα 29χρονο όταν όχημα ανέκοψε την πορεία της μεγάλης κυβισμού μοτοσικλέτας του, σύμφωνα με τα Δημόσια Έργα αναμένεται να ετοιμαστεί Ρυθμιστικό Σχέδιο/Κυκλοφοριακής Διαχείρισης από το Τμήμα στη Λευκωσία.

Ακολούθως θα τεθεί στην Τεχνική Επιτροπή του Κεντρικού Φορέα για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων για εξέταση, ενώ για να προχωρήσει το έργο θα πρέπει να δοθεί και έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού.

Όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά και εξασφαλισθούν οι πιστώσεις, τότε θα προκηρυχθεί η κατασκευή της νησίδας στη λεωφόρο Ομονοίας από τα Δημόσια Έργα στη Λεμεσό.

Στο μεταξύ, έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί τα σχέδια για την κατασκευή νησίδας στο υπόλοιπο τμήμα της Λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας  Παττίχη (μεταξύ των Λεωφόρων Μακαρίου και Σπύρου Κυπριανού) με εκτίμηση κόστους €250,000, όπως και για τη Λεωφόρο Κολωνακίου-Σπύρου Κυπριανού (πρώην Ακαδημίας) στη Γερμασόγεια και Άγιο Αθανάσιο, με εκτίμηση δαπάνης €1.3 εκατομμύρια.

Για τα δύο τελευταία έργα αναμένεται η εξεύρεση πιστώσεων, προκειμένου να προκηρυχθούν προσφορές.