Καταγγελία στην Αστυνομία για επίθεση από υπάλληλο εταιρείας στο αεροδρόμιο, υπέβαλε χθες ο επιβάτης, στον οποίο γινόταν αναφορά σε χθεσινή είδηση ότι εναντίον του η Αστυνομία διερευνά υπόθεση παραβίασης απαγόρευσης καπνίσματος, πρόκλησης ανησυχίας και κοινής επίθεσης κατά προσώπου.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον επιβάτη, ο οποίος στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του, και μας ανέφερε ότι «χθες το μεσημέρι πήγα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και έκανα επίσημη καταγγελία, ότι υπάλληλος του αεροδρομίου με κτύπησε στο πρόσωπο και μου προκάλεσε μικρές εκδορές και μώλωπες».

Πρόσθεσε ότι «η επίθεση -χειροδικία από την υπάλληλο του αεροδρομίου έγινε 15 μέτρα από τον χώρο όπου διενεργούνται τα PCR για τον κορωνοϊό και είχα στο στόμα μου τσιγάρο, που δεν ήταν αναμμένο».

Είπε ακόμα πως «όταν υπάλληλος του αεροδρομίου, που ήρθε από το πλευρό, χειροδίκησε εναντίον μου, η οποία ήταν αλλοδαπή γυναίκα, την απώθησα και έφυγα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επιβάτης, αναμένει ότι η Αστυνομία θα ζητήσει και θα εξετάσει τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, που υπάρχουν στον χώρο, ενώ την παραλαβή του σχετικού υλικού θα αιτηθεί και ο δικηγόρος του ιδίου, ενώ εξέφρασε «δυσαρέσκεια για παρερμηνεία των γεγονότων από τα ΜΜΕ».

Χθες το ΚΥΠΕ μετέδωσε είδηση σύμφωνα με πληροφορίες, που έλαβε από την Αστυνομία, πως μετά τα μεσάνυχτα (Τετάρτη 11 Αυγούστου), έφτασε πτήση στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το εξωτερικό και ότι κατά την αποβίβαση, επιβάτης που βρισκόταν στις σκάλες του αεροσκάφους, φέρεται να άναψε τσιγάρο.

Συνοδός εδάφους εταιρείας του αεροδρομίου -και όχι, όπως αναφερόταν στην χθεσινή είδηση, αεροσυνοδός, όπως μας αναφέρθηκε μετά από νεότερη επικοινωνία με την Αστυνομία- φέρεται να εντόπισε τον επιβάτη και να του έκανε παρατήρηση να σβήσει το τσιγάρο, επειδή υπήρχε κίνδυνος ανάφλεξης, αφού το αεροσκάφος εκείνη τη στιγμή ανεφοδιαζόταν. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επιβάτης φέρεται να “άρχισε να φωνάζει” και η συνοδός εδάφους να “του άρπαξε το τσιγάρο από το στόμα” και ο επιβάτης φέρεται, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία, “να χαστούκισε στο πρόσωπο” την κοπέλα, φέρεται να “συνέχισε να φωνάζει” και “να άναψε δεύτερο τσιγάρο”.

Η κοπέλα προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά του επιβάτη, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς για τα αδικήματα της παραβίασης απαγόρευσης καπνίσματος, κοινής επίθεσης και πρόκλησης ανησυχίας. Ο ίδιος σε επικοινωνία με το ΚΥΠΕ ανέφερε ότι σε καταγγελία στην ΑΔ Λάρνακας για επίθεση εναντίον του από τη γυναίκα, προχώρησε ο ίδιος χθες το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ