Το εξαίρετο των σχέσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία επιθυμεί να ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ο Λίβανος, αυτή τη φορά στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με πηγές από το Προεδρικό, ο πρωθυπουργός της χώρας Νατζίμπ Μικάτι έστειλε μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, θέλοντας αφενός να ξεκαθαρίσει το άριστο των διμερών σχέσεων, και αφετέρου να τον συγχαρεί για τις χθεσινές του δηλώσεις στο ζήτημα που προέκυψε με τις ευθείες απειλές Νασράλα.

Εξάλλου.
Στον απόηχο των απειλών του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία, νωρίς το απόγευμα με τον Λιβάνιο ομόλογό του.
Κατά την συνομιλία τους, επαναβεβαιώθηκαν οι στενές σχέσεις των δύο χωρών.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι περιεφερειακές εξελίξεις, ενώ ο κύριος Κόμπος υπογράμμισε στον Λιβάνιο ομόλογό του τον σταθεροποιητικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή.
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης τόνισε ότι, οποιοιδήποτε δημόσιοι ισχυρισμοί για εμπλοκή της Κύπρου μέσω των υποδομών της, σε πιθανή αντιπαράθεση που σχετίζεται με το Λίβανο, είναι παντελώς ανεδαφικοί.