Με 625 ψήφους υπέρ, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Η πρόεδρος του ΕΚ, Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή».

Αύριο αποφασίζεται η προφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλη

Νέα έφοδο πραγματοποίησε χθες η αστυνομία του Βελγίου στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για το σκάνδαλο “Qatargate”.

Η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της και οι άλλοι δύο συλληφθέντες θα παρουσιαστούν αύριο ενώπιον του Βέλγου ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προφυλακιστούν ή όχι, μέχρι τη δίκη.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα του “Politico”, φέρει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, να ερευνάται επίσης για το σκάνδαλο. Το γραφείο του κυρίου Σχοινά μίλησε για ψευδείς και ανυπόσπαστους ισχυρισμούς, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με ανακοίνωση εξέφρασε στήριξη σε όλο το κολλέγιο των Επιτρόπων.

1,5 εκ ευρώ τελικά το κατασχεθέν ποσό

Ενάμιση εκατομμύριο ευρώ είναι τα κατασχεθέντα χρήματα που βρέθηκαν συνολικά στο σπίτι της Εύας Καϊλή, το σπίτι του Παντσέρι και στη βαλίτσα που κατασχέθηκε στο ξενοδοχείο του πατέρα της ευρωβουλευτού.

Μάλιστα, η Le Soir σήμερα δημοσιεύει φωτογραφία της βελγικής αστυνομίας με τα κατασχεθέντα χρήματα.