Στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, αλλά με λαμπρότητα, η Λεμεσός γιόρτασε σήμερα τα Θεοφάνεια, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θαλάσσια περιοχή του παλιού λιμανιού να επιστρέφει μετά από τρία χρόνια.

Της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, στην παρουσία βουλευτών και των τοπικών αρχών, ενώ ακολούθησε πορεία προς την αποβάθρα του παλιού λιμανιού – υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού – και ο καθαγιασμός των υδάτων.

Αρκετοί ήταν αυτοί που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος σε δήλωσή του ευχήθηκε χρόνια πολλά και «ο Θεός να φωτίσει τον κόσμο όλο και εμάς».

Ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα της Λεμεσού πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά το 2018, καθώς τον επόμενο χρόνο ακυρώθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, ενώ ακολούθησε η πανδημία και οι περιορισμοί στους εορτασμούς εντός των εκκλησιών.

Σε δήλωση του, εξάλλου, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης είπε πως, «είμαστε ξανά στη θάλασσα της Λεμεσού, σε αυτήν την ιστορική αποβάθρα για να αγιάσει ο Μητροπολίτης μας τα νερά της Λεμεσού και τη Λεμεσό ολόκληρη».

«Ας ευχηθούμε ότι αυτά τα Θεοφάνεια, αυτός ο αγιασμός των υδάτων, θα είναι και η αρχή του τέλους της πανδημίας, που μαστίζει τον τόπο και τον κόσμο όλο», ανέφερε και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά «και έναν καλό χρόνο, με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο».